Ringató

Blaskó-Saárossy Zsófia

Blaskó-Saárossy Zsófia
Zsivaj a majorban

Zsivaj a majorban

A tanyán nagy volt a lárma. Mérgelődött is Pukkancs pulyka emiatt.

  • Micsoda hangzavar! Hogy lehet ekkora zsibvásárt rendezni? – méltatlankodott, majd dúlva-fúlva bement az ólba, s a kiskaput nagy dérrel-dúrral becsapta maga után.

zsivaj_a_majorban_2.jpgMiden állat örült az első meleg, tavaszi napnak. Általában mind szerették és segítették egymást ott a majorban, tulajdonképpen a puffogó pulykát is kedvelték, de most még az éles fülű Bodri kutya sem figyelt fel Pukkancs bánatára, hiszen éppen szeretett gazdijával, Lórival labdázott a kertben.

Bodri vígan csaholt, Lóri olykor gurgulázva nevetett, olykor meg kicsit mérgelődött, mert Bodri visszahozta ugyan a labdát, de nem akarta kiengedni a fogai közül.

  • Add ide Bodri, így nem tudom eldobni neked! Na, add ide! – unszolta a kutyust a fiú.

Mirci, a cicalány nagyokat nyávogott és a körülötte ugráló madarakat kergette. A kiskakas és a tyúkocska már megint azon veszekedtek, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás…

  • Micsoda buta kérdés! Természetesen, a kakas. – szögezte le bölcsen Kakaska, mire a kiscsibék kuncogó csipogásba fogtak.

Borbála, a fehér és Botond, a fekete bárányka Ödönt, a csacsit tanította bégetni. Mellettük Rebeka, a tehén az új kolompjával játszott, nem tudott betelni messze zengő hangjával. Gömböc, a kismalac Tóbiással, a kecskével fogócskázott, Palkó, a csikó pedig izgatottan nyihogott, nem tudta eldönteni, melyik társasághoz csatlakozzon ezen a szép napsütötte délutánon.

Bezzeg Lóri édesanyja nem akart játszani senkivel. Elfáradt az ebédfőzésben és az ebéd utáni mosogatásban. Pihenni szeretett volna, de a nagy zenebona közepette sehogy sem jött álom a szemére.

Megkérte hát Lórit, hogy legalább Bodri kutyát vigye el sétálni, azzal is kevesebb lesz a zsibongás.

Lóri szófogadó fiú volt, így szólt Bodrihoz:

  • Gyere Bodri, elmegyünk sétálni. A majorban addig is kevesebb lesz a zajongás, és édesanyám kipihenheti magát.

Bodri örömmel vakkantott egyet, majd így szólt Mircihez:

  • Gyere Mirci, elmegyünk sétálni, a majorban addig is kevesebb lesz a zsivaj, és Lóri édesanyja kipihenheti magát.

Mirci megunta, hogy a madárkák folyton elugrálnak a bajsza elől, így ő is szívesen tartott Lórival és Bodrival. Hátraszólt Palkónak, és Rebekának:

  • Gyertek ti is sétálni, a majorban addig is kevesebb lesz a zaj, és Lóri édesanyja kipihenheti magát.

Palkó és Rebeka ezután magukkal hívták Gömböcöt, a malackát és Tóbiást, a kecsét is.  Várjatok! Megyek én is! – kiáltotta Ödön csacsi, aki már éppen beleunt a bégetni tanulásba.

  • Gyertek ti is sétálni, a majorban addig is kevesebb lesz a zsinatolás, és Lóri édesanyja kipihenheti magát! – kiáltott vissza Borbálának és Botondnak.

Meghallotta ezt a kiskakas és a tyúkocska. Elszégyellték magukat, hiszen a veszekedéssel talán ők csapták a legnagyobb ricsajt. Szépen szárnyat ráztak hát, és a fészekalja kiscsibével együtt békésen csatlakoztak a sétálni készülő társasághoz.

Lóri, Bodri kutya, Mirci cica, Palkó, a csikó, Borbála, a fehér és Botond, a fekete bárány, Rebeka, a tehén, Ödön, a csacsi, Gömböc, a malacka, Tóbiás, a kecske, Kakaska és Tyúkocska, s az összes, sárgapelyhes kiscsibe felsorakozott szépen.

  • Indulás! – kurjantott Lóri és elindultak a mezőre.
  • Várjatok meg engem is! Túl nagy itt a csend! – kiáltott utánuk Pukkancs.

A többiek nagyot nevettek. Lóri, Bodri kutya, Mirci cica, Palkó, a csikó, Borbála, a fehér és Botond, a fekete bárány, Rebeka, a tehén, Ödön, a csacsi, Gömböc, a malacka, Tóbiás, a kecske, Kakaska és Tyúkocska, s az összes sárgapelyhes kiscsibe szépen megvárta, míg Pukkancs is csatlakozik hozzájuk.

  • Indulás! – rikkantott újra Lóri, s most már csakugyan elindultak a mezőre.

Így esett, hogy a majorban hirtelen a légy zümmögése hangosabb volt, mint Lóri édesanyjának megelégedett szuszogása, aki végre kipihenhette magát.

 

005.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ringato.blog.hu/api/trackback/id/tr5414614922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ringató

Elmerülni a fantázia világban jó! A mesék tengerén ringatózni kellemes. Engedd, hogy a hullámok habjai körbeöleljenek, elringassanak, szép álmokat, jókedvet, megnyugvást hozzanak. Add a kezed és tarts velem! Fogadd szeretettel meséimet, rajzaimat! Nagy örömmel írtam, készítettem őket s remélem, neked is örömet szerzek velük! :)

Archívum

süti beállítások módosítása